Element Materials Technology

Engineer Materials Testing - Amsterdam

Alle vacatures Print Solliciteer
Nederlands

Vacature

Plaatsingsdatum 19-06-2018 Functiecategorie Techniek - Engineering
Standplaats Amsterdam Niveau Professional
Opleidingsniveau MBO Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 36 - 40 Salaris een marktconform salaris dat is...
We are Element, a global platform of laboratories with Engaged Experts specializing in materials testing and product qualification testing in industries where failure is not an option.

Wil jij je technische kennis inzetten bij een van de marktleiders op het gebied van materiaal- en product testen waar alles draait om techniek en onze klanten? Solliciteer dan als Engineer bij onze Element vestiging in Amsterdam!

Je functie als Engineer
Als Engineer bij Element in Amsterdam ben je medeverantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken in het materiaalkundig laboratorium. Je hebt uiteenlopende projecten onder je hoede op het gebied van materiaal- en product testen. Vaak bepaal je aan de hand van normen en standaarden op het gebied van lassen en materiaalkunde hoe beproevingen uitgevoerd moeten worden. Ook overleg je met je collega’s en/of de opdrachtgever over de eisen waaraan het onderzoek moet voldoen en de wijze waarop het moet worden uitgevoerd. Daarnaast kwalificeer je met technisch inzicht, creativiteit en diverse meet- en regelapparatuur de meest uiteenlopende producten. Je werkzaamheden lopen uiteen van projectmanagement tot uitvoeren van metingen en beproevingen:
 • Voorbereiden van opdrachten in ons ERP systeem.
 • Het ontwerpen en (laten) vervaardigen van hulpmiddelen en opstellingen ten behoeve van het onderzoek
 • Het verrichten van metingen, beproevingen of onderzoek aan diverse producten en materialen
 • Interpreteren van de onderzoeksresultaten, het schriftelijk vastleggen en bespreken van de resultaten met de opdrachtgever en/of de betreffende keuringsinstanties.
 • Zelfstandig behandelen van aanvragen en opdrachten, het opstellen van offertes, bewaken van de voortgang, de kosten en kwaliteit.
 • Het onderhouden van contacten met (potentiële) opdrachtgevers.

Indien nodig kan je ook ingezet worden om de overige afdelingen te ondersteunen bij hun werkzaamheden waardoor je je breed kan ontwikkelen binnen ons bedrijf. Het operationele team van Element Amsterdam bestaat uit circa 15 enthousiaste medewerkers.

Opleiding & Ervaring 
Je hebt een afgeronde technische MBO niveau 4 of HBO, bij voorkeur richting materiaalkunde, lastechniek of werktuigbouwkunde. Je hebt een brede technische interesse, twee rechterhanden en een hands-on mentaliteit. Je kan goed improviseren en snel schakelen tussen verschillende projecten. Verder zal je veelvuldig met klanten omgaan waarbij goede communicatieve en commerciële vaardigheden onmisbaar zijn. Gezien de grote diversiteit aan klanten en werkzaamheden kan het voorkomen dat werken buiten kantoortijden noodzakelijk is.

Ervaring binnen een technische omgeving en met soortgelijke werkzaamheden is een pré, maar ook pas afgestudeerden zijn welkom om te solliciteren.

Arbeidsvoorwaarden 
 • Wij bieden een marktconform salaris dat is afgestemd op je opleiding en ervaring
 • CAO Metalektro
 • 27 vakantiedagen en 13 ADV dagen
 • Winstuitkering
 • Collectieve (ziektekosten)verzekeringen
 • Interne en externe opleidingen 
 • Flexibele werktijden

Element Materials Technology
Element Materials Technology is een zeer snel groeiende organisatie met wereldwijd ruim 200 geaccrediteerde testlaboratoria. Onze ruim 6000 wetenschappers, ingenieurs en technici zorgen ervoor dat de klant binnen de afgesproken tijd onafhankelijke en betrouwbare test- en onderzoeksresultaten krijgt. Onze klanten bevinden zich hoofdzakelijk in de olie&gas sector maar ook de energie-, vliegtuig- en transportindustrie kunnen bij Element terecht.

Contact 
Je sollicitatie kan je sturen naar Cécylle Harmsen, HR Manager, via de 'Solliciteer' button. Verdere informatie over de functie? Neem dan contact op met Bob Klaver, Department Manager Amsterdam via bob.klaver@element.com.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) Techniek - Engineering
Branch(es) Techniek
Provincie(s) Noord-Holland
Trefwoorden .

Contactgegevens

Contactpersoon Bob Klaver

Vestigingsplaats

Solliciteer