Element Materials Technology

Werkvoorbereider MTO - Wommelgem

Alle vacatures Print Solliciteer
Nederlands

Vacature

Plaatsingsdatum 04-05-2018 Functiecategorie Techniek - Werkvoorbereiding (B...
Standplaats Wommelgem Niveau Professional
Opleidingsniveau HBO Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 40 Salaris marktconform salaris
Wil jij aan de slag bij een wereldwijd netwerk van laboratoria waar alles draait om techniek?
Solliciteer dan bij Element Materials Technology!

Locatie:
Element Materials Technology Antwerpen NV
Herentalsebaan 406, B-2160 Wommelgem (Antwerpen)

Bij onze Element locatie in Wommelgem werken ervaren en hooggekwalificeerde technici die de modernste apparatuur gebruiken bij onderzoek voor diverse sectoren. Wij zoeken als versterking van onze afdeling Materials Testing een fulltime

Werkvoorbereider Materiaaltesten

Als werkvoorbereider heb jij de technische expertise die nodig is om een strakke werkplanning op te stellen voor de beproevingen die worden uitgevoerd door het Materials Testing team. Je zorgt ervoor dat alles goed geregeld is zodat de uitvoerende collega's in één keer goed aan de slag kunnen. In deze positie denk je mee hoe wij het samen als team steeds beter kunnen doen voor onze klanten en help je onze processen steeds verder te optimaliseren.

Je weet 's morgens nooit precies hoe je dag eruit gaat zien maar enkele kerntaken zijn:
  • Inboeken en voorbereiden van werkorders conform de van toepassing zijnde procedures en werkinstructies
  • Adviseren van de opdrachtgever met betrekking tot de wijze van beproeven.
  • Aan de hand van normen, standaarden en klanteneisen bepalen van de manier waarop en hoeveel beproevingen uitgevoerd dienen te worden.
  • Inplannen van de uit te voeren beproevingen ten aanzien van beproevingsmiddelen, in te zetten laboranten en/of keuringsinstanties.

De laboranten van de afdeling worden functioneel door de werkvoorbereiders aangestuurd en bij afwezigheid van de department manager ben je (natuurlijk na een gedegen inwerkperiode) medeverantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken binnen de afdeling.

Wij werken in Wommelgem met een klein team en verwachten dan ook dat je ook zelf beproevingen uitvoert zoals metallografische onderzoeken, corrosie proeven, alsook mechanische en chemische analyses van verschillende staalsoorten en legeringsvormen

Om de uitdagende functie van Werkvoorbereider bij Element Materials Technology goed te kunnen vervullen beschik jij over een bachelor of master in de Industriële wetenschappen en bij voorkeur heb je een aanvullende opleiding tot lastechnologist of lasingenieur genoten. Kennis van lastechnieken en bijhorende normeringen is noodzakelijk. Verder verwachten wij dat je:
  • Een zelfstandige, leergierige en gedreven mentaliteit hebt om je te bewijzen en om doelen te realiseren.
  • Je kan vlot samenwerken met anderstalige collega's en klanten.
  • Je beschikt over goede communicatieve en commerciële vaardigheden en hebt geen moeite met de Engelse taal in woord en geschrift. Kennis van het Frans is een grote pré.

Teamwerk, duidelijke en directe communicatie en een hands-on mentaliteit staan voorop. Jouw stressbestendigheid, flexibiliteit en analytisch denkvermogen zullen in deze boeiende job eveneens worden aangesproken. Wij werken met het LIMS-systeem Labman en het ERP-systeem AX.

Arbeidsvoorwaarden
Wij bieden een marktconform salaris dat afhankelijk is van opleiding en ervaring en vallen onder Paritair Comité 200. Verder heb je recht op 20 vakantiedagen en 12 ADV dagen en bieden wij extra legale voordelen zoals maaltijdcheques, hospitalisatie- en groepsverzekeringen. Natuurlijk willen wij dat onze medewerkers zich kunnen blijven ontwikkelen en zijn er diverse mogelijkheden tot het volgen van interne en externe opleidingen.

Element Materials Technology
Element Materials Technology is een groep van onafhankelijke, geaccrediteerde laboratoria in Europa en de Verenigde Staten. Wij zijn gespecialiseerd in Product Kwalificatie Testen, Materiaalonderzoek en Materiaal Testen. Met ons team van meer dan 6.000 wetenschappers, ingenieurs en technici zijn wij de aangewezen partner voor materiaal technologische oplossingen.

Contact
Voor meer informatie kan contact opnemen met Kevin Gielis, Sr. Werkvoorbereider, via kevin.gielis@element.com. Je motivatie en CV worden graag ontvangen door Cecylle Harmsen, HR Manager, via de 'Solliciteer' button.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) Techniek - Werkvoorbereiding (Berekening/Planning)
Branch(es) Techniek
Provincie(s) Antwerpen (BE)
Trefwoorden Vacature, Fulltime, Wommelgem, Lasingenieur, Engineer, Work Preparation, Technisch Specialist.

Contactgegevens

Contactpersoon Cécylle Harmsen

Vestigingsplaats

Solliciteer